Skip to main content
Reserve
Seznamte se s našim Šéfkuchařem
Place Holder

Martin Boháček, Šéfkuchař restaurace Augustine

Svou vášeň k vaření objevil Martin již v raném věku. Měl ji v krvi především díky své rodině, která svou kariéru zaměřila také na obor kulinářství. Za roky práce v tomto oboru získal mnoho bohatých zkušeností nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Velkou roli v cestě za zážitkovou gastronomií pro Martina hrál šéfkuchař Lars Sjöstrand, který ho mimo jiné inspiroval k cestě to zahraničí a získání zkušeností tam, zejména pak ve Velké Británii. Jak sám Martin řekl: „Když jsem potkal Larse, vaření přestalo být jen prací, z kuchařiny se stal koníček, který miluji a chci dělat po zbytek svého života ". V Anglii měl pak Martin tu čest vařit obědy pro výkonné ředitele ve Skotské Královské Bance. Během večerů se pak staral o přípravu exklusivních večeří pro VIP lounge na stadionu Manchester United FC.

Po návratu do Prahy se Martin připojil k týmu Gordona Ramsayho v nově otevřené francouzské restauraci Maze Prague v hotelu Hilton Prague Old Town, která byla oceněna Michelinskou hvězdou. Své kulinářské zkušenosti a dovednosti Martin později uplatnil při znovuoživení tehdejší restaurace Czechouse v Hiltonu, kterou pozvedl do výšin jak nikdy předtím. Každý den zde dohlížel na hladký, bezproblémový chod a postupně posunoval kuchyni a svoje umění dopředu, aby tak zajistil naplnění očekávání všech svých hostů. 


Díky Markovi Fichtnerovi, se kterým se seznámil v restauraci Le Grill, patřící tehdejšímu hotelu Kempinski, Martin poznal, jak správně motivovat a vést svůj tým a zároveň tak zajistit prvotřídní kvalitu podávaných pokrmů. Tato zkušenost byla také hlavním důvodem, díky kterému se rozhodl posunout svou kariéru kupředu a stát se šéfkuchařem. 


Po několika letech strávených v hotelech Hilton Prague a Le Palais, kde měl tu čest uvítat významné hosty jako Ennio Morricone, Mirelle Mathieu, nebo Mike Tyson, se Martin rozhodl získat novou zkušenost a přidat se k týmu restaurace Augustine.


Martin věří, že neustálé vyhledávání těch nejkvalitnějších sezonních a zvláště lokálních surovin od místních dodavatelů (převážně z bio farem) je nezbytné k dosažení perfektního výsledku. Jeho cílem je taktéž zkombinovat lehkost a vyvážené nutriční hodnoty společně s jedinečnou výslednou chutí. Těmito kvalitami Martin jistě dosáhne převršení očekávání našich hostů.