Augustine Restaurant


Vciťte se do klášterní historie...

Augustine Restaurant ležící na nádvoří bývalého augustiniánského kláštera představuje harmonické sloučení sedmi set let staré historie a moderního stylu. V teplejším ročním období si hosté mohou užít pohoštění klidné venkovní atmosféry s výhledem do zahrady s legendárními slunečními hodinami, která nabízí prostor k odpočinku v samém srdci historické Prahy.

Restaurace byla také ohodnocena třemi zlatými lvy získanými v hodnocení nejlepších (nejen) pražských restaurací od Royal Gastro 2017, 2018 a 2019!


The Refectory

The Refectory, bývalá jídelna mnichů, je historický skvost. Andělé držící v rukou symboly Augustiniánů obklopují symbol svatého Augustina, hořící srdce, a dekorují strop v podobě fresky z 18. století. V zimním období si zde můžete užít romantickou večeři. Čeká na Vás evropská kuchyně s českými specialitami v moderním pojetí. Jedinečným kulinářským zážitkem je zaručeně degustační menu, které je navrženo tak, aby vaše chuťové buňky objevily nové kombinace chutí z českého regionu i ze světa.



St. Thomas Brewery Bar

Pivnice Sv. Tomáše bývala u místních vždy oblíbenou lokalitou k večernímu posezení v jedinečném prostředí s velmi charakteristickou atmosférou. Je umístěna v podzemní jeskyni s původními stalaktity a stalagnáty z 18. století a terakotovou podlahou. Tento prostor je nabízen především pro privátní akce, avšak v tomto zimním období otevírá své dveře veřejnosti. Můžete si zde vychutnat nejen selekci koktejlů a lehkých pokrmů, ale i slavné pivo Svatého Tomáše.



Augustine Restaurant

Moderní prosklená místnost restaurace nabízí chutnou snídaňovou nabídku a obědové Midday taste menu.



Sundial Garden

Během letní sezóny je možné využít sezení v zahradě, známé jako Sundial Garden, ozdobené fontánou, replikou slunečních hodin z 16. století a troskami původního kláštera, který byl zničen během Třicetileté války. Užijte si sluneční svit a jedinečná jídla šéfkuchaře Marka Fichtnera v tomto půvabném prostředí. Nachází se zde i bylinková zahrada, tradice, kterou restaurace převzala po mniších. Ti v zahradě po staletí pěstovali vše potřebné pro svou obživu.

Naše vize

Pokorně cílíme být nejlepší...

 

Restaurace klade důraz na moderní gastronomii ve spojení s lokálními surovinami, své menu obměňuje každý tři měsíce dle sezónnosti surovin. Nezaměnitelná je i nápaditá prezentace šéfkuchaře Marka Fichtnera.

 

Jak říká sám šéfkuchař Marek Fichtner:

"V jednoduchosti je síla, ale ta jednoduchost musí být naprosto perfektní."


V hotelu Augustine jej inspirovalo propojení historie prostor bývalého kláštera a přípravy tradičních pokrmů ve svěžím pojetí. Hosty nejžádanějším pokrmem je Přeštické prasátko s omáčkou ze Sv. Tomášskéhopiva, jehož receptura sahá až do 14. století.

Kromě lokálních pokrmů pro hotelové hosty tvoří část jeho jídelníčku i mezinárodní pokrmy a speciality z exotičtějších surovin. Oblibě se těší jeho telecí tatarák.


Augustine Restaurant

Letenská 12/33, 118 00PragueCZ

hours_of_operation
close